Doelstelling is dat we (bedrijfs) gebouwen ontwikkelen die volledig zelfvoorzienend zijn, los van het grid, duurzaam, biobased, circulair. 

Duurzaam in alle facetten het is de basis van niets meer of minder dan zelfvoorzienend leven in volledige harmony met onze aarde 

Zelfvoorzienend leven of autarkie is niet iets nieuws, de mensheid was vroeger juist autarkisch, het was noodzakelijk om te overleven.  

Door de exponentiële groei van de mensheid is er ook een enorme sprong gemaakt in de bouwwereld, die steeds efficiënter is geworden. We kunnen gaan en staan waar we willen en alles is bereikbaar. We hebben echter nog maar weinig zelf in de hand en realiseren ons onze afhankelijkheid. 

We ontwikkelen en zoeken naar de nieuwste technologische ontwikkelingen om cradle to cradle inspired circulair en zelfvoorzienend te kunnen bouwen 

Autarkisch bouwen houdt in dat je gebruik maakt van oneindige energiebronnen, afbreekbare materialen en dat je dingen hergebruikt. Deze aspecten zorgen voor de milieuwinst. De nieuwe ‘autark’ zal ook steeds meer invloed willen uitoefenen op de eigen omgeving, juist met behulp van slimme architectuur en hightech producten en materialen zijn nutsvoorzieningen overbodig en is het eenvoudig waar ook ter wereld eenvoudig gebouwen te realiseren. 

 

Waarom is het slim om autarkisch bouwen toe te passen? 

Autarkisch bouwen verwijst naar de drang onafhankelijk te zijn.  Duurzaam en zelfvoorzienend in voedsel, energie, water en afvalverwerking. 

 

Voor de campus ontwikkeling van spirare ontwikkelen we betaalbaar en zelfvoorzienende gebouwen en gebouwsystemen. Het is de bedoeling dat zowel het gebouw als de installatie, zelf voorziet in meerdere functies zoals groene energie en schoon drinkwater. 

 

 Mogelijke toepassingen om dit doel te bereiken: 

 

Zonnecellen leveren energie voor verlichting, koeling, filters en pompen 

Retourwarmte van de apparatuur en de zonnepanelen leveren warm tapwater 

Mini-biogasinstallatie produceert gas om te koken en eventueel verlichting 

Watergenerator condenseert drinkwater uit buitenlucht 

Watertank slaat spoelwater op voor toiletspoeling, douchewater en water voor te wassen. 

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen