Zowel de politiek als het bedrijfsleven heeft in een recordtijd de circulaire gedachtegang geadopteerd. ook wordt duurzaamheid financieel gezien steeds aantrekkelijker. grondstofprijzen stijgen en ook fabrikanten willen graag de nutriënten die ze verkopen terugnemen en opnieuw gebruiken. De bouw consumeert enorme hoeveelheden materiaal en energie en kan dus de grootste impact leveren. een herbruikbare papieren beker is leuk maar volume maken we met gebouwen.

bedrijven zitten vaak vast in de huidige supply chain. Ze kunnen hierdoor slechts een beperkte impact uitoefenen binnen hun eigen onderdeel. daarom wordt er in de project gekeken naar hoe we circulair bouwen de nieuwe standaard kunnen maken en welke rol de overheid hierin moet spelen.

OPENINGSTIJDEN & INFORMATIE

Sint Jansweg 20C 5928 RC Venlo
+31 (0) 77 - 351 55 51
Ma – vr : 08.00 – 17.00

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatiecommunity met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de sectoren waar de regio Venlo sterk in is, zijnde maakindustrie, logistiek, agro en food.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen