Het thema Vertical Farming krijgt op dit moment wereldwijd aandacht. hier liggen kansen en daarom is het concept van de Urban Food Factory ontstaan als lead project van de Circular Design Group. Het project is gericht op het oplossen van vraagstukken rond de organisatie van voedselvoorzieningen in grote steden en agglomeraties dichtbij de consument. in dit project is er gewerkt aan een simulatiemodel waarmee energie technische aspecten kunnen worden bereken die relevant zijn in de initiële ontwerpfase van de Urban Food Factory.

Met dit statische simulatie model moet het effect van ontwerpkeuze op het energieverbruik inzichtelijk worden gemaakt voor de ontwerper. het ontwikkelde model is een groeikern dat na verdere ontwikkeling en validatie geschikt is voor een indicatieve energieberekening hetgeen aansluit bij deze van fase van ontwerp

In kader van het onderzoek zijn  de volgende zaken uitvoering onderzocht:

  • De fysische processen / warmtestromen van de UFF;
  • De inloed van de gewassen op de energiehuishouding;
  • Een parameterstudie is uitgevoerd;
  • De gebouw gebonden energiestromen;
  • Het modelleren van globale straling;
  • Mogelijkheden voor modelleren warmtehuishouding gebouwschil.

OPENINGSTIJDEN & INFORMATIE

Sint Jansweg 20C 5928 RC Venlo
+31 (0) 77 - 351 55 51
Ma – vr : 08.00 – 17.00

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatiecommunity met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de sectoren waar de regio Venlo sterk in is, zijnde maakindustrie, logistiek, agro en food.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen