Het is een feit dat de fossiele grondstoffen die de aarde biedt steeds schaarser worden, simpelweg om het feit dat deze fossiele grondstofbronnen zichzelf niet aanvullen. Maar naast het feit dat fossiele grondstoffen steeds schaarser worden, zijn ze ook nog eens slecht voor het milieu (‘Fossiele brandstoffen’, z.d.). Momenteel is het overgrote deel van de isolatiematerialen die in de bouwsector gebruikt worden gemaakt van fossiele brandstoffen.  

Om die reden is NewFoss gaan zoeken naar alternatieve grondstoffen om isolatiemateriaal van te maken, en is NewFoss sinds 2012 aan het experimenteren met grondstoffen die uit de natuur komen welke normaal gesproken verbrand of gecomposteerd worden. Na het experimenteren is een halffabricaat ontstaan die tot nu toe kan dienen als grondstof voor onder andere isolatie wol en karton. Deze uitvinding laat zien dat de techniek voor biobased grondstoffen voor deze producten er is. Echter tot op heden worden deze technieken nog niet toegepast in de bouwsector.  

OPENINGSTIJDEN & INFORMATIE

Sint Jansweg 20C 5928 RC Venlo
+31 (0) 77 - 351 55 51
Ma – vr : 08.00 – 17.00

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatiecommunity met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de sectoren waar de regio Venlo sterk in is, zijnde maakindustrie, logistiek, agro en food.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen