Het gaat de laatste tijd slecht met het milieu en hier zal snel verandering in moeten komen willen we het klimaat kunnen waarborgen voor de volgende generaties. Een van de grootste  vervuilers op dit moment is de bouwsector. Vanaf 1 januari 2018 zal er een wetsverandering plaatsvinden op het gebied van duurzaam construeren. Tot voorheen moest er in een aantal gemeente een MPG-berekening gemaakt worden, maar hier werd voor de rest helaas weinig mee gedaan, in begin 2018 gaat hier dus verandering in komen en wordt er een milieubelastingeis vastgesteld waar gebouwen aan moeten voldoen. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de impact op het milieu die het delven, produceren, vervoer etc. van de materialen voor de constructie van een gebouw met zich meebrengen.

Het doel van dit project is in een half jaar tijd uit te zoeken hoe de MPG-berekeningen tot stand zijn gekomen, waar mogelijke nieuwe duurzame constructies in te ontwikkelen zijn en te onderzoeken welke bestaande constructies al duurzaam zijn. Hierbij wordt er onderzoek gedaan naar de materiaalkeuze, de huidige constructie eisen, herbruikbaarheid van het materiaal, constructie vormen en principes waar rond een MPG- berekening gebaseerd is.

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen