De kassen in Nederland worden elk jaar steeds groter en groter. In het jaar 2016 is de gemiddelde oppervlakte 24.000 vierkante meter.  Vanwege deze maten, wordt het handhaven van een stabiele temperatuur en luchtdichtheid steeds moeilijker. Vooral in de nacht als een boer niet in de buurt is kan hij het klimaat niet observeren in zijn serre en zou dit grote gevolgen kunnen hebben voor de teelt. Door deze parameters constant te meten, kan de boer een afwijkende spots vinden en zijn klimaatbeheersing aanpassen of achterhalen welke oorzaken dit heeft.

Project “klimaat van dingen, visualiseer het omgevingsklimaat via slimme sensoren, dit zal een elektrotechnisch project zijn op een toepassing van Internet of Things te ontwikkelen, dat inzicht geeft in het desbetreffende klimaat. Dit project is gebaseerd op een eerder systeem met dezelfde werkwijze, maar vereist veel installatiewerkzaamheden. Het systeem wordt herontwikkeld op basis van moderne technologie.

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen