Door het klimaat akkoord van Parijs heeft de Nederlandse overheid het streven om voor 2050 elk gebouw binnen Nederland energieneutraal te maken middels de bijna energieneutraal gebouwen (BENG) -methodiek. De eisen voor de BENG-methodiek zijn opgenomen in de Energie Preformance of Building Directive (EPBD). In deze regelgeving voor de energieprestatie van de bestaande bebouwing ligt een uitdaging, omdat de gemiddelde bebouwing van Nederland nog dateert uit 1960-1980.

In dit onderzoek wordt er een oplossing geboden voor de bouwfysische problemen die ontstaan bij het herbestemmen van een woning naar een energie neutrale woning. De problemen van dit onderzoek zijn voortgekomen uit de ervaringen Volantis Consultancy B.V. met het herbestemmen van gebouwen. Via deze problematiek wordt er uiteindelijk gekeken hoe er omgegaan moet worden met het inbrengen van installatie en isolatie materialen bij een naoorlogse woning om te voldoen aan de voorwaarden.

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen