Het onderzoek naar de impact van constructieve elementen – liggers, kolommen en vloervelden – op het milieu, is uitgevoerd in het kader van een verdiepende stage. Het doel van dit onderzoek is het achterhalen welke materialisatie van de constructieve elementen, heeft meest gunstig is voor de MPG.

Voor het bepalen welke constructieve elementen het minst belastend zijn voor de MPG, is er een sterkte berekening gemaakt. In deze berekening zijn de afmetingen van de elementen bepaald naar de sterkte. Op basis van de resultaten van deze berekeningen, zijn conform de bepalingsmethode Milieu Prestatie Gebouwen en GWW- werken, de berekening voor MPG uitgevoerd. De MPG wordt toegepast op vloeren, liggers en kolommen en niet alleen op losse materialen of grondstoffen zoals: cement.

Het onderzoek heeft vorm gekregen door literatuur onderzoek en interviews met de constructeurs van Volantis. Als resultaat is een matrix samengesteld, waar de constructieve elementen per materiaal zijn uitgezet tegen de MPG van het betreffende materiaal.

 

 

 

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen