De wereldbevolking groeit snel, verwacht wordt dat er 10 miljard mensen zijn in 2050. Daarnaast is er sprake van exponentieel toenemende verstedelijking. daarbij opgesteld de opwarming van de aarde maakt dat de druk  op de natuurlijk  grondstoffen toeneemt en dat er behoefte is aan een stabiele voedselvoorziening.

vanuit dit vraagstuk is de methode van Vertical Farming ontstaan, een innovatie oplossing waarbij gewassen geteeld worden in een gecontroleerd klimaat. Als thema voor een nieuw project sluit de klimaatbeheersing aan op het huidige project van energizing the Veritcal farming. Met dit nieuwe project wordt alweer een stap gezet richting een nieuwe deeloplossing namelijk de ontwikkeling van een klimaat beheersingssysteem voor de Urban Food Factory.

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen