Vier bedrijven uit de Noord-Limburgse maakindustrie hebben de Circular Design Group opgericht. Hun ambitie is om, geïnspireerd door Cradle-to-Cradle (C2C), samen duurzame concepten en producten voor de gebouwde omgeving te ontwikkelen. Innovatieve materialen en producten voor duurzame en intelligente gebouwen, die goed zijn voor de wereld en het ecosysteem positief versterken.

Binnen hun afzonderlijke markt en waardeketen zien deze bedrijven veranderingen opkomen. Bestaande economische structuren zullen op de schop gaan. Klanten krijgen behoefte aan nieuwe producten en processen. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van innovatieve concepten en nieuwe business modellen waarmee de bedrijven hun concurrentiekracht versterken. De Circular Design Group wil veranderingen mee vormgeven en niet slechts volgen. Dit vraagt om proactieve, snelle en effectieve methodes om producten te ontwerpen en te realiseren.

De Circular Design Group haakt verder in op het maatschappelijk probleem van het dreigend tekort aan fossiele grondstoffen. Zij realiseren zich dat deze schaars worden en dat een andere omgang met materialen vereist is. Nieuwe materialen die worden ontwikkeld en materialen die voor de nieuwe duurzame concepten worden gebruikt, worden blijvend hergebruikt en ingezet, zonder kwaliteitsverlies en zonder restproducten.

De community bevindt zich in de Villa Flora te Venlo, 1 van de toonaangevende gebouwen in de regio Venlo en Circulaire Hotspot van Europa.

OPENINGSTIJDEN & INFORMATIE

Sint Jansweg 20C 5928 RC Venlo
+31 (0) 77 - 351 55 51
Ma – vr : 08.00 – 17.00

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatiecommunity met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de sectoren waar de regio Venlo sterk in is, zijnde maakindustrie, logistiek, agro en food.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen