002 Track & Trace eggs.

UitbrEIding op de huidige eierteller.

Het ei legt een lange weg af van de stal naar de winkel, deze weg is goed gedocumenteerd. Hierdoor kunnen we zien waar een ei vandaan komt en wanneer deze is verwerkt. Het enige wat nog niet gedocumenteerd kan worden is waar het ei precies vanaf komt: Waar in de stal is deze gelegd en van welke kip komt het ei af. Als dit gedaan kan worden is het makkelijker voor de boer om te zien waar bijvoorbeeld ziektes en mindere eieren in zijn stal vandaan komen. Hierop kan dan direct op worden gereageerd en kan het eerder verholpen worden dan dat het nu is. Hotraco heeft de Fontys Venlo en de Hoge Agrarische School Venlo gevraagd om een systeem te bedenken dat kippen bijhoudt en ook precies het ei van de kip kan traceren. Deze opdracht wordt gedaan voor het project van de Hightech Agro minor van de Fontys.

 

Er zijn nog geen systemen die dit kunnen uitvoeren. De taak is om een onderzoek te starten zodat de eieren nog een stap verder terug getraceerd kunnen worden. Het doel is om zo min mogelijk aan te passen aan de bestaande stallen, om kosten te besparen.

 

CONTACT & INFORMATIE

Villafloraweg 1, 5928 SZ Venlo | Box 90
Tel.: +31 (0)6 82 04 26 50
j.kerstjens@circulardesigngroup.nl

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatie community met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de maak- en de bouwindustrie.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen