Al sinds 1893 wordt het fenomeen Urban Farming toegepast, hedendaags wordt de behoefte steeds groter om steden zelfstandig te voorzien van voedselproductie. Tegenwoordig zijn er meer technieken voor handen om de klassieke akkerbouw te ontlasten en in grote steden meer voedsel te gaan verbouw. om dit te verwezenlijken zullen deze technieken gecombineerd moeten worden om de efficiëntie te optimaliseren.

Deze nieuwe technieken kunnen los toegepast worden, maar de kans bestaat dat dit de efficiëntie van het totale systeem niet ten goede komt. een onderzoek naar het toepassen van bepaalde energiesystemen en het combineren hiervan is nodig om de Urban Food Factory te realiseren.

In dit project ligt de focus dan ook op welke energievoorzieningen de UFF nodig heeft om op een circulaire manier geïmplanteerd te worden in de huidige maatschappij.

OPENINGSTIJDEN & INFORMATIE

Sint Jansweg 20C 5928 RC Venlo
+31 (0) 77 - 351 55 51
Ma – vr : 08.00 – 17.00

CIRCULAR DESIGN GROUP

Vooraanstaande bedrijven in de regio Venlo die begrijpen dat het kantelpunt in de maatschappij nabij is. Ze zien ook dat dit impact gaat hebben op de producten en diensten waar hun markt om vraagt. Om hierop te anticiperen nemen ze deel in deze innovatiecommunity met als doelstelling in te spelen op deze transitie naar een circulaire economie met de focus op de sectoren waar de regio Venlo sterk in is, zijnde maakindustrie, logistiek, agro en food.

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Op dit moment zijn er geen geplande evenementen